Bemutatkozik a resztavmunka.hu állásportál




A Rész- és Távmunka Centrum Kft. 2010 év végén alakult azzal a céllal, hogy létrehozza és működtesse Magyarország első számú, kizárólag részmunkaidős és távmunka lehetőségeket összegyűjtő
állásportálját.


A honlap célja, hogy regisztrált tagjai körében - álláskeresőként vagy munkaadóként - egy olyan közösséget építsen, amelynek tagjai részmunkaidőben vagy távmunkában keresnek vagy kínálnak álláslehetőséget.



A resztavmunka.hu munkavállalói célcsoportja mindazok a nők és férfiak, akik életkörülményeik megváltozásával vagy egyéb tényezők miatt alapvetően részmunkaidőben vagy távmunkában kívánnak munkát vállalni, korábban megszerzett tudásukat, szakmai tapasztalataikat hasznosítva.



A Rész- és Távmunka Centrum e hiánypótló honlap indításával azokat az álláskeresőket célozza, akik
kisgyermekes anyukaként keresik a lehetőséget a munkavállalásra, de nem tudnak vagy nem szeretnének teljes munkaidőben visszatérni a munkaerőpiacra, így akár GYES mellett, de akár a gyermekük óvodás, iskolás korba kerülését követően is nyitottak a rövidebb munkaidőre vagy a távmunkában történő elhelyezkedésre, vagy
életkorukból adódóan (pl. 50 év feletti nők) nehezebben találnak munkát, és ezért nyitottak az alternatív megoldásokra, így az atipikus foglalkoztatási formákra (részmunkaidő, job-sharing, távmunka), vagy
eltérő okok miatt megváltozott munkaképességű munkavállalóként keresnek részmunkaidőben vagy távmunkában számukra megfelelő szakmai kihívást.


Mindez nem zárja ki természetesen, hogy férfiak is regisztráljanak a honlapon, hiszen számukra is adódhat olyan élethelyzet, amelyben pl. egy meghatározott ideig nem tudnak vagy nem szeretnének teljes munkaidőben dolgozni.



A fenti célcsoport viszonylagos kiszolgáltatottsága a mai hazai munkaerőpiacon ismert, ugyanakkor egyre több olyan pozitív információt közvetít a média, amely megerősíti azt, hogy a fenti szegmens elkötelezettsége, tenni akarása és a munkában nyújtott teljesítménye is megcáfolja az akár velük szemben, akár a részmunkaidős foglalkoztatással kapcsolatban (indokolatlanul) kialakult munkáltatói előítéleteket.


A resztavmunka.hu portál célkitűzése



Az álláskeresők által oly régóta várt specifikus állásportál célja kettős:
egyrészt, hogy a fent felsorolt munkavállalói rétegnek segítő kezet nyújtson és segítsen megtalálni számunkra az ideális megoldást a munkaerőpiacon,
másrészt a munkaadóknak kívánunk egy olyan webes felületet nyújtani, ahol garantáltan az atipikus foglalkoztatási formák iránt érdeklődő célcsoportot találják meg.

A többi jelenleg működő és bevezetett állásportál mellett a resztavmunka.hu egy piaci űrt céloz, amelyben szolgáltatásainkat használva a leggyorsabban eljuthatnak a személyzeti döntéshozók az ideális részmunkaidős vagy távmunkában foglalkoztatható munkatárshoz.



Az első lépések…



A
www.resztavmunka.hu oldal látogatóinak száma és önéletrajz adatbázisa folyamatosan bővül (az indulás utáni 5. napon 220, a 2. hét végéig pedig 510 álláskereső regisztrált), az érintett munkavállalók egymásnak ajánlják az oldalt, ezáltal növelve a munkaadók esélyét, hogy a portál segítségével megtalálják a keresett munkatársat.



A resztavmunka.hu portál háttere, “története”



A Rész- és Távmunka Centrum, valamint a resztavmunka.hu “gazdája” két nagycsaládos anyuka, akiket - saját tapasztalataik alapján is - régóta foglalkoztatott egy speciálisan rész- és távmunkaidős állásajánlatokat összefogó állásportál megteremtésének a gondolata.

Mindketten HR és marketing szakirányú diplomával rendelkeznek és bár gyermekeik születése óta a család került előtérbe életükben, de szakmai tudásukat felhasználva úgy gondolták, segíteni tudnak és szeretnének a hozzájuk hasonlóan tettre kész és a munkaerőpiacra visszatérni kívánó kismamáknak, az 50 év feletti nőknek, vagy a megváltozott munkaképességűeknek, de akár a távmunkát kereső férfiaknak is.
Bíznak benne, hogy a resztavmunka.hu oldal által épülő közösség számára hasznos bázis lesz az új portál a megfelelő álláslehetőség vagy éppen az ideális munkavállaló megtalálásában!

(Forrás:resztavmunka.hu, familyandhealth.tumblr.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr223116346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása