A lakás nedves levegőjű helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítők rövid idő alatt tönkremehetnek, és akkor hiába szedjük őket: a remélt gyógyhatás nem érvényesül. A konyha és a fürdőszoba tehát nem jó választás a gyógyszeres doboz számára.


A médiában nem kis hányadot töltenek ki a készítmények reklámjai. Nem sok szó esik viszont az ilyen szerek megfelelő tárolásáról, és arról, hogy a gyógyszerekhez hasonlóan ezek lejárati idejére is figyelni kell.

A C-vitamin esetén akár egy hét elég ahhoz, hogy a várt gyógyító hatás elmaradjon. Ez függ attól is, hogy milyen formában készült a patikaszer: a jól záró fémdobozban lévő tabletta nagyobb biztonságban van, mint a műanyag edényben vagy zacskóban tárolt por.

A fürdőszoba és a konyha a legrosszabb hely gyógyszerek tartására, mert mind a páratartalom, mind a hőmérséklet erősen ingadozik. Amikor a vitamint tartalmazó edényt ezeken a helyeken kinyitjuk, minden egyes alkalommal megváltozik a páratartalom.

(forrás: Medical Tribune online , familyandhealth.tumblr.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr213116654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása