Napjainkban a világkereskedelem a népesség nagy részének rovására nő.

A szegény és gazdag országok közötti szakadék rohamosan nő, akárcsak egy-egy országon belül, az elit és a társadalom perifériáján lévők között. Holott minden embernek egyformán joga van az élelmiszerhez, egészséghez, lakáshoz, képzéshez, munkához és méltányos fizetéshez.

A méltányos kereskedelem mozgalmat világszerte termelőszövetkezetek, civil szervezetek, nagykereskedések, világboltok alkotják. Ázsia, Dél-Amerika és Afrika fejlődő országaiban, több, mint ötmillió termelőnek biztosít jobb megélhetést a rendszer. Európában, több, mint 10 000 világboltban találkozhatnak a tudatos vásárlók az önkéntes eladókkal, akik a kizárólag fair kereskedelemből származó termékekről széles körű információt adnak. Kontinensünkön több nagykereskedő segíti a hátrányos helyzetű termelők piacra jutásának lehetőségeit, miközben például Németországban csaknem 25 000 bolt polcaira eljutattva piacot is teremt nekik. Az osztrák EZA, a német GEPA, az olasz Altromercato, a holland Max Havelaar a brit és a belga Oxfam a nagykereskedelem mellett szemléletformáló kampányokkal is felhívja a figyelmet a globalizáció káros hatásaira és a tisztességes kereskedelem előnyeire.


A Fair Trade Center egy olyan vállalkozás, melyet egy fiatalokból álló csoport hozott létre. Ez a kis csapat megelégelte a mai nemzetközi és magyarországi kereskedelemben uralkodó elvtelen és hiperprofitra törekvő állapotokat, melyekkel a kereskedelmi egységek vezetői közvetlenül, a kiszolgáltatott vásárlók közvetve hozzájárulnak a Földünkön uralkodó megosztottsághoz, a fejlődő országokban állandósult, számunkra elképzelhetetlen szegénységhez, nyomorhoz, kihasználtsághoz. Ezen az állapoton kíván változtatni vállalkozásunk azzal, hogy közvetlenül elérhetővé teszi a Méltányos Kereskedelemből (Fair Trade) származó termékek széles választékát Magyarországon is. Ezzel a lépéssel kis csapatunk csatlakozott a fejlett világban már évtizedek óta jelenlévő és az állampolgárok illetve felelős kormányzatok által maximálisan elfogadott és támogatott Fair Trade mozgalomhoz. Hazánkba érkeztek a kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, állatkísérlet-mentes, kiváló minőségű szappanok.


Közel-Keleten a testápolás egy életforma, ahol a szíriai Alep szappanokat a „Közel-Kelet királynőjének” hívják. Követve az évszázados hagyományokat, a szappant még mindig rézüstökben készítik, majd kilenc hosszú hónapig szárítják napsütéstől mentes, jól szellőző helyen. A citrus frissessége, a gyanta csábító illata és a fűszerek elvezetnek Asmaa, Nuri, Jenjis, Iskendar, Yi, Shankar falvaiba. A Selyemút mentén most már hazánkba is eljutott a valódi olívaolajat tartalmazó szappan, a 100%-ban természetes anyagokat tartalmazó timsó dezodor és az indiai mosódió koncentrátum, mindezek a természettel való legnagyobb harmóniában. A méltányos kereskedelem számukra is garantálja, hogy a tisztességes fizetésen keresztül, alacsony világpiaci ár mellett fedezni tudják a költségeiket, miközben életkörülményeik is javulnak. A garantált prémium ár lehetővé teszi a közösségek gazdasági és társadalmi fejlődését.

Most már megvásárolhatod a damaszkuszi rózsa, a szantálfa olajával illatosított szappanokat, a kiváló vérzéscsillapító, bőrpuhító, és antibakteriális hatású timsó dezodort, vagy a tökéletes tisztaság mosódió koncentrátumot kétféle illattal.

 

Keresd a fair trade termékeket többek között a Dm-üzleteiben!

(Forrás:fairtradecenter.hu/, Dm, familyandhealth.tumblr.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr753116621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása