Ne mindig csak búzalisztet használjunk, próbáljuk ki a többi gabonaféléből és növényből készített liszteket is! (pl.: rozs, durumbúza, tönkölybúza,  kukorica, rizs, hajdina, burgonya)

  • Finomliszt helyett minél gyakrabban válasszunk teljes kiőrlésűt,  mivel utóbbinak vitamin-, ásványi anyag-,  és  rosttartalma jóval magasabb, tovább értékes fehérje- és zsírsav-komponensekben is gazdagabb.
  • Céltól függően válasszuk ki a liszt fajtáját:
    • finomliszt (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz, panírozáshoz, palacsintatésztába, kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és süteményekhez)
    • rétesliszt (pogácsához, piskótához, réteshez, gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez, csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütéséhez)
    • kenyérliszt (kenyerekhez és kelt tésztákhoz)
  • A csomagolásokon található kód alapján egyszerűen meghatározhatjuk, hogy milyen lisztet találunk a csomagban:

1. betű: B (búza), R (rozs),  D (durumbúza), G (graham), TB ( tönkölybúza)
2. betű:L (liszt - apró szemcséjű finomliszt), FFF(kétszer-fogós - durva szemcseméretű pl. rétesliszt), D (dara)
(Forrás:tudatosvasarlo.hu, familyandhealth.tumblr.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr743107170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása