2011.10.21. 10:00
Mire figyeljünk lisztvásárlásnál?
Ne mindig csak búzalisztet használjunk, próbáljuk ki a többi gabonaféléből és növényből készített liszteket is! (pl.: rozs, durumbúza, tönkölybúza, kukorica, rizs, hajdina, burgonya)
- Finomliszt helyett minél gyakrabban válasszunk teljes kiőrlésűt, mivel utóbbinak vitamin-, ásványi anyag-, és rosttartalma jóval magasabb, tovább értékes fehérje- és zsírsav-komponensekben is gazdagabb.
- Céltól függően válasszuk ki a liszt fajtáját:
- finomliszt (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz, panírozáshoz, palacsintatésztába, kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és süteményekhez)
- rétesliszt (pogácsához, piskótához, réteshez, gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez, csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütéséhez)
- kenyérliszt (kenyerekhez és kelt tésztákhoz)
- A csomagolásokon található kód alapján egyszerűen meghatározhatjuk, hogy milyen lisztet találunk a csomagban:
1. betű: B (búza), R (rozs), D (durumbúza), G (graham), TB ( tönkölybúza)
2. betű:L (liszt - apró szemcséjű finomliszt), FFF(kétszer-fogós - durva szemcseméretű pl. rétesliszt), D (dara)
(Forrás:tudatosvasarlo.hu, familyandhealth.tumblr.com)
Szólj hozzá!
Címkék: étel fogyasztás egézség
A bejegyzés trackback címe:
https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr743107170
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek