Rossz hírem van. Nehéz lesz. Nagyon nehéz.


A háziporatkák eltávolítása teljesen nem lehetséges. A poratka allergia ( vagy a későbbiekben kialakuló ) esetén a legjobb a megelőzés, azaz a házipor atkaszám drasztikus csökkentése.

Az ágyneműket (itt fordul elő a legtöbbet, azonkívül alvás közben, - azaz hosszú időn keresztül érintkezik a bőrünk a párnákkal, takarókkal, valamint a légző rendszerünkkel szívjuk be huzamosabb ideig a finom port) párnát, paplant - és nem csak a huzatot - minél gyakrabban kell kimosni, legalább 60 C° - on. Jó időben érdemes kitenni a napra az ágyneműt, hadd szellőzzön, a poratka a sötét helyeket, és a magas páratartalmat szereti, a napos és világos helyeket viszont nem.

A szőnyegek, padlószőnyegek, kárpitok porszívózása fontos dolog. De nem mindegy, hogy milyen porszívóval. A porszívó HEPA (high-efficiency particulate air filter) szűrővel ellátott legyen, ugyanis a filter majden 100 % - os, hatékonysággal szűri meg a por részecskéket. Egészen pontosan 99,97 %.  Tehát a lényeg, hogy megakadályozza a por visszafújását a légtérbe.

A szőnyegek, padlószőnyegek rendszeres tisztítása is fontos. A szőnyegek, padlószőnyegek extrakcios (nedves) technikával való tisztítása sokat segíthet, amellyel nem csak a szennyeződéseket szedi ki a gép, hanem a poratka ürülékét is. Minél erősebb a gép, annál jobb.

Légszűrők csökkentik a levegő páratartalmát, megszűrik a polleneket, spórákat, a füstöt, illetve port. Viszont az utánpótlással nem tud mit kezdeni.

Néhány további jó tanács:

  • gyakori szellőztetés

  • alacsony páratartalom (60% alatt)

  • érdemes laminált padlót, padlólapot, parkettát lefektetni a padlószőnyeg helyett

  • bőr - műbőr fotelok használata

  • atkaölő szerek - akaricidek (hatása átmeneti, pár hónap alatt ismét elszaporodnak)

(Forrás:tisztitas-takaritas.blogspot.com)részlet, familyandhealth.tumblr.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr493116668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása