A Generali Top Extra csomagja kapta a legtöbb pontot a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén. Tanulság, hogy érdemes alaposan átolvasni a tájékoztatókat, mert jelentős különbség lehet az egyes szolgáltatások között.

Termékteszt: Utasbiztosítás

Teszteredmény
Tíz ismertebb biztosító szolgáltatásait teszteltek és pontoztak. Elsősorban azt nézték meg, mennyire komplex a szolgáltatás, tartalmazza-e az orvosi költségek megtérítését betegség vagy baleset esetén, és ha igen, mekkora összeghatárig. Kiderült, nem csupán a biztosítási összegekben és a díjakban van eltérés.
Fontos kérdés, hogy milyen biztosítást kössünk és mennyi időre, ráadásul a díj sem mindegy, mennyire megterhelő. Az utazókat és különösképpen a külföldre utazókat ugyanis számtalan előre nem látható veszély fenyegeti.
A biztosítók egyre szélesebb körű utasbiztosítási szolgáltatásokat kínálnak, bár nem árt az óvatosság, és tegyük hozzá: olcsó húsnak ebben az esetben is híg lehet a leve.
Mindegyik utasbiztosítás tartalmaz asszisztenciaszolgáltatást, klasszikus élet-, baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatást, valamint poggyászbiztosítást, illetve nem egy módozat jogvédelmi szolgáltatást is nyújt. Ezek az alapok, ha valamelyik nincs, kár a fáradozásért, rögtön keressünk másik társaságot. A tesztben szereplő biztosítók mindegyikénél megtalálhatók ezek a szolgáltatások.

Első két helyen – csupán egy pont eltéréssel – a Generali és az Aegon végzett. Mindkettőnek növelte a pontszámát, hogy orvosi ellátás valamint poggyászkár esetén igen magas a kifizethető összeg felső határa. További plusz pontokat szereztek azzal, hogy több extrém sportra is van biztosítás.
A leggyengébben az Uniqa és a Posta Biztosító szerepelt. A pontvesztés a hiányzó tájékoztatásnak tudható be, valamint az alacsony összeghatárnak a kórházi ellátás és poggyászkár esetén.
Teljes teszt:
http://tudatosvasarlo.hu/sites/tudatosvasarlo.hu/files/Termekteszt_Utasbiztositas_tablazat.pdf
(Forrás:tudatosvasarlo.hu)

Nyaral a család: Kedvezményes üdülés - csekkel, kártyával 
A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel szerződésben álló közel 3000 szolgáltatónál váltható be az úgynevezett üdülési csekk. Ezt a támogatást a munkáltatók nyújtják természetbeni juttatásként, és belföldi nyaraláskor használhatjuk fel. A munkáltató adómentesen, esetleg jutalomként üdülési csekket adhat a dolgozóinak és a munkavállalók családtagjainak, nyugdíjasainak. Szociális rászorultság esetén bárki igényelhet üdülési csekket. Évente többször írnak ki pályázatot, ahol gyesen, gyeden, gyeten lévő szülők (anyák!) is igényelhetik ezt a támogatást (10 ezer forint befizetése után 40 ezer forintos csekket lehet kapni!). (www.nusz.hu, www.udulesicsekk.hu) Az üdülési csekket felhasználhatjuk szállás-, utazási, étkezési szolgáltatások fedezésére, de vehetünk érte üzemanyagot, állatkerti, fesztiválokra szóló belépőjegyeket, vagy akár strandon, illetve uszodákban, fürdőkben is használhatjuk.
(Forrás:babaszoba.hu, familyandhealth.tumblr.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://rezsifelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr933116335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása